tisdag 14 augusti 2012

14/8 Hanö - Karlskrona

Ännu en dag då vinden står för högt för Aquilas möjligheter. Det blir motor med stödstor även idag. Vinden avtar från 5 m/s till knappa 2 och sjön lägger sig. Nästan på minuten kommer vi till Hasslöbron och kan passera vidare. Tyska båten som missar med futtiga minuter får vänta en timme, stackarna.

Tidigare gasten Kjell kommer på besök med fru Maggan och son Viktor. Vi går ut på en bit mat. Trevligt med god mat. Det blir spännande att följa deras seglarväg. Eva och jag uppskattar verkligen deras besök här i Karlskrona och stunden vi får tillsammans.

Flera kvällar har jag tänkt skriva om mr Tief. Han jobbar på DBo7 och berättar varje dag vid flera tillfällen om hur vädret ska bli framöver. Ett mera målande språk går inte att tänka sig. Mr Tief von Gewitter, en väderspåman av dignitet. I Stockholms Radios årsskrift hittar ni var, på vilken frekvens han är verksam.

Nu ligger vi i Karlskrona, där vinden bor. Här blåser det nämnligen alltid på fjärden, även om det överallt annars är lugnt. Militäriska patrullbåten gör en lov runt oss, spanar i kikaren och vinkar sen glatt. Vad hade dom hoppats på?

Hur blir det då i morgon? Blekingska skärgården ska vi genom och så ut i Kalmar sund.
Ligga kvar eller gå?
Kristianopel är nästa hamn i mål och beslutet tar vi i morgon.

1 kommentar:

  1. En trevlig kväll för oss också. Skön biltur på vägen hem. Väldigt praktiskt med privatchaufför :-) Restaurang, mat och sällskap klart godkänt.

    SvaraRadera