tisdag 7 augusti 2012

7/8 Rendsburg - Strande Kielbukten

Dagen började som brukligt, med regn, slagregn, men också med en och annan solglimt emellan. Då passade jag på att kila till tvättstugan med gårdagens blöta tvätt, fylla vatten och hämta de beställda nybakta bullarna.
Det blev även en kort radioring med hemma radioklubben.

Precis när vi gick ut från marinan kom en stor låda, och då handlar det om en väldigt stor låda, fast fartyg. Coral Leader tror jag den hette. På förfrågan fick jag anmaning att gå ut efter, men strax så gick vi om den igen i sällskap av flera småbåtar. En bogserbåt före och en backande efter. I Holtenau Kiel så såg vi den igen.

De små slussarna var avstängda för rep och underhåll så vi fick gå in efter de stora fartygen in i stora slussen. Där såg vi att det fanns plats framför o därför gick vi dit. Dessutom fick handelsfartygen order om att avvakta tills vi små hade lämnat slussen innan dom fick börja agera.

Hela dagen har vi ledsagats av lågtryck, intensiva rackare. För att få en bild, gå in i en biltvätt där extra allt är inprogrammerat och samtidigt körs även torkfläktarna, dessutom pågår prov på brandspinklersystemet. Ungefär så är det att stå i sittbrunnen. Prognosens B6 har infriats idag med råge, men inte byvarningen om B8.

Strande är ett vackert litet samhälle med aktiva seglarklubbar. En hoper ungdomar är just nu ute och tränar i kulingvindar med optimistjollar och större. Dom var så små så dom kunde knappt köra jollarna själva på vagnen till sjösättningen. Jollen kunde dom hantera i vattnet, endast en fick bogseras in i lä av Olympiahamnen som ligger strax här bredvid.
Hamnarna är fulla och vi ligger med hamnkaptens tillåtelse på en bryggnock och utsidan av två pålar mot första boxen.

Med förhoppning om att vinden står i riktning men har avtagit något, så är tanken att gå till Heiligenhafen i morgon. Skjutfältet är öppet för genomfart ända fram till den 20 augusti, vilket kortar sträckan en del.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar