lördag 4 augusti 2012

4/8 Cuxhaven - Brunnsbyttel

Vi har fått rådet att starta två timmar efter LW och tålar oss till kl 1130, som är en och en halv timme, mao så har vi inte full ström direkt. Men den kommer efter någon timme. Vinden är mot och motorn får åter göra jobbet.

Någon har sagt att gamla slussen, den för fritidsbåtar ska vara avstängd för rep, men vi ser småbåtar cirkla utanför och vi får besked via radio att gå till väntzonen och invänta en vit lampa. Efter en liten stund så kommer den vita lampan och det blir ett race in i slussen, fast ändå inte för strax utanför blir det stopp och tvekan bland båtarna. Varför?

Väl inne går vi direkt till tankstället och fyller på 41.5 liter diesel efter 20 timmars körning och så vidare till gästhamnen invid slussen.

Det är Kjells sista dag ombord, och efter en snabbfika säger vi tack för god insats ombord och önskar lycka till med hemresan och de fortsatta planerna på en seglartillvaro.

Efter nån timme är det dags att släppa ut skutan som ska iväg och ligger innerst, där vi sen hamnar, och får nån båt i stack utanpå. Nu ligger vi här nån dag för vidare hemfärd i sakta mak.

Nu lämnar vi tidvattnet bakom oss för den här gången.
Ska lågtrycken följa oss hela vägen vidare norrut?
Även om dagen innehållit flera intensiva skurar, belönas vi med en härlig solig kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar